Välkommen till

Crazylegs Linedanceförening

Linedance

De flesta människor tycker om att dansa! Och genom åren som gått har det utvecklats en rad olika stilar inom dans. En av dessa danser är line dance – som dessutom också går att tävla i. I grund och botten är line dance en dans som har sitt ursprung i USA. I början av 1950-talet föddes line dance och under 1970-talet fick dansen ett ordentligt uppsving vad gällde populariteten.

Från början dansades line dance främst till countrymusik. Dock har det förändrats med tiden och numera kan du dansa line dance till en rad olika musikstilar. Det är till exempel inte ovanligt att danser skapas till hitlåtar som hörs på radion

Line dance är inte någon pardans – dock finns det koreografier då man har kontakt med varandra. Anledningen till att line dance kallas för just line dance har att göra med att man dansar ståendes i rader. Sedan finns det olika former av line dance som byggs upp av olika slags stegkombinationer eller stegbeskrivningar som det också kallas för.

På grund av att line dance utgörs av olika dansbeskrivningar med olika stegkombinationer som är unika för olika musikstycken innebär det en hel del övning för att alla danser ska sitta. Därför erbjuder dansklubbar så som Crazy Legs träningstillfällen och kurser runt om i landet. Att träna tillsammans är oftast ett effektivt sätt att lära sig line dance.

Om du inte har provat på line dance men är ute efter att motionera samtidigt som du har roligt ska du ta tillfället i akt att gå en kurs när du får chansen! När du går på line dance är du ju inte beroende av att ta med dig en partner och det är ett bra sätt att träna både koordination, balans och minne. Du lär inte ångra dig om anmäler dig till en kurs och testar denna härliga dans