Välkommen till

Crazylegs Linedanceförening

Kurser

Hos dansföreningen Crazy Legs kan alla känna sig välkomna att svänga på benen och ha roligt tillsammans. Här erbjuder vi kurser i line dance för personer i alla åldrar så oavsett om du är gammal eller ung kan du komma hit och dela dansglädjen med oss! Vi träffas alla dagar i veckan så tveka inte att titta in och säga hej och anmäl dig till en kurs. Är du nyfiken på hur de olika danserna ser ut? Då är du eller ni varmt välkomna in till Crazy Legs ”Öppet Hus” kväll i slutet av augusti. (Mer information om datum och tid kommer!) Här kommer vi att anordna lite dansuppvisningar med de olika danserna. Förhoppningsvis väcker vi ditt intresse! Har du några frågor kring kurserna kan du alltid kontakta oss – nedan finner du mer information om de kurser som är aktuella under den kommande hösten Crazy Legs.

Linedance avancerad

Om du har dansat line dance tidigare och är bekant med hur det går till kan du gå vidare med en mer avancerad kurs. Här kommer du att märka av att svårighetsgraden höjs betydligt jämfört med tidigare. Stegkombinationerna blir mer komplicerade och det blir helt enkelt en större utmaning att hänga med! Vår kurs i avancerad line dance sker med instruktioner av vår eminente danslärare och pedagog Ragnar Andersson.

Ragnar har flera års erfarenhet av line dance från sina år i USA och nu är han här hos oss på Crazy Legs för att dela med sig av dina kunskaper.

Linedance för nybörjare

Har du aldrig provat på line dance tidigare och inte riktigt vet vad det innebär? Då har du en rolig kurs framför dig om du anmäler dig till vår kurs i line dance för nybörjare. I den här kursen får du lära dig grunderna i line dance samtidigt som du får motion på ett roligt sätt. Alla är välkomna att delta! I line dance gäller det att du lär dig särskilda stegkombinationer och det är just vad du får göra i nybörjarkursen.

Stepdance för nybörjare

Även om Crazy Legs främst erbjuder kurser i just line dance så har vi valt att bredda kursutbudet inför hösten. Har du drömt om att få prova på steppdans? Då har du chansen att göra det nu! Vi har nämligen det stora nöjet att presentera vår nybörjarkurs i just steppdans!

Varifrån steppdansen kommer från början är omdiskuterat men det handlar i alla fall om fotarbete. Och många associerar förmodligen steppdans med amerikansk showdans. I steppdans används särskilda skor försedda med en aluminiumlegering på både häl och tå varpå det roliga ljudet hörs då skorna tar i golvet. Vi erbjuder steppskor till låns för dig som anmäler dig till kursen.

Riverdance för nybörjare

Förutom nyheten med steppdans har vi slagit på stort och erbjuder även en kurs i riverdance för nybörjare den här hösten. Vill du veta mer om vad riverdance är innan du anmäler dig? Då är du varmt välkommen till vår kväll med Öppet Hus då vi bjuder på en liten show för att du ska få se hur det kan se ut!

Linedance för barn & ungdomar

Vi erbjuder även kurser i line dance för barn och ungdomar! Det finns olika grupper för olika åldrar. Här blandas lek och dans i en härlig harmoni. De yngre deltagarna får lära sig tre olika stegkombinationer till olika låtar under kursen medan ungdomsgrupperna lär sig sex olika stegkombinationer till olika låtar. Vi lär tillsammans och av varandra!

Stepdance för barn & ungdomar

Eftersom vi introducerar en ny kurs i steppdans för vuxna kör vi också i gång en kurs i steppdans för barn och ungdomar som vill få utlopp för rytmen i sina fötter. Liksom våra övriga barn- och ungdomskurser delar vi upp deltagarna i olika grupper efter ålder. Vi på Crazy Legs erbjuder steppskor som barnen kan låna vid danstillfällena.