Elcykel

Jag har nu äntligen bestämt mig för att införskaffa en elcykel, efter mycket om och men och funderingar. Jag har gjort värsta researchen för att skaffa mig lite mer vetskap om skillnaden mellan olika elcyklar och vad detta innebär för mig. Vilken typ av elcykel passar just mig bäst av alla sorter. Som vanligt när man ska köpa något som kostar lite, så är det inte bara att springa iväg och köpa första bästa. Samma sak som när du köper en dator eller en bil, en telefon eller något annat lite mer avancerat. Det finns så många olika saker som skiljer priserna och elcyklarna åt.

Vad skiljer elcyklarna åt?

Jag har nu fått lära mig att det finns olika motorer på elcyklarna; framhjulsmotor, mittmotor och bakhjulsmotor, och vad är då skillnaden mellan dessa? Till exempel om du väljer en elcykel med framhjulsmotor så mäter den hur många varv pedalen trampas runt, på den behöver du inte ha särskilt mycket kraft i benen för att få upp en hög fart. Väljer du en mittenmotor så kommer cykeln att kosta lite mer och du får en mer normal cykelupplevelse då den känner av hur hårt trycket är på pedalen. Lite mer kraft behövs här. Bakhjulsmotorn driver på bra i uppförsbackarna och känns lite piggare än framhjulsmotorn.

Val av elcykel

Det bästa för mig har varit att provcykla alla tre varianterna för att känna vad som passar, det är svårt att läsa sig till vad som passar bäst för mig. Sedan ska man också fundera på vilken körstil som passar dig som person, rak i ryggen eller framåtlutad över styret? Eftersom det är en väldigt individuell anpassning är det väldigt bra att kunna få prova innan. När du väl har kommit så här långt att du vet vilken motor som passar dig bäst och vilken körstil du önskar så är det bara att testa olika typer av elcyklar samt med olika ramstorlek.