Vill ha en jacka för regn och vind

Igår var sista chansen att fiska havsöring här på kusten. Det regnade rätt bra och vindarna piskade på hårt. Jag lyckades ta mig ut på en klippa och fiska ett par timmar. Fick en enda havsöring, men den var tillräckligt stor för att få ihop ett kvällsmål. Fisken smakade saligt gott i samklang med såsen jag hittade i kylen.

Läste om allt för jakt och fritid hos Jägarliv, de har sannerligen siktat in sig på segmentet fritidskläder. Fann ett par bra byxor och en tröja jag ska ha inför vintern. Det blir inte så mycket fiske i vinter, kanske att man plockar fram isborren och kör lite pimpelfiske. Om du själv letar efter fritidskläder för skogen så finns allt för jakt och fritid hos Jägarliv.

Gillar att jaga älg. Det är något fridfullt att ligga på pass med kaffe och macka. När man fäller en älg blir det bra med kött i frysen. Jag brukar stycka djuren själv, men behåller inte allt kött för mig själv. Lämnar iväg en del kött till grannar och säljer även kött till butiker i närheten.

Är lite sugen på att köpa nya fisketillbehör snart. Har lite ont om fiskedrag och skulle nog behöva köpa mig ett par wobblers och spinnare. Har en båt som ligger strax söder om Skövde. Sjön har bra med fisk, mest är det gös men även en och annan abborre. Det satt en bensinare på båten när jag köpte den, men har bytt ut den till en eldriven båtmotor. Lite bökigt att släpa med sig batteriet varje gång, men båten går mycket tystare och det är betydligt billigare på sikt med en eldriven motor på båten.

Fiskkniven har blivit slö, ska leta upp min slip och se till att den blir vass igen. Brukar alltid rensa fisken direkt när jag fångat den, så det är viktigt att kniven är skarp.