Tillverka egna smycken och välj bland en uppsjö av pärlor på nätet

Jag är en riktig nörd när det kommer till att pyssla och tillverka egna grejer. Så fort jag får en ledig stund åker pysselkitet fram och jag kan ägna timmar åt just denna underbara fritidssyssla. Det jag fastnat lite extra för det sista är att tillverka egna smycken. Det finns så otroligt mycket fina smycken man kan göra själv, alltifrån halsband till överlevnadsarmband och kristallsmycken. Det finns hur mycket inspiration och idéer som helst att hitta på nätet, det är så roligt att kolla vad andra har kommit på för spännande idéer med sina egengjorda smycken. Sen tycker jag även att det är en riktigt bra present att ge bort till någon man tycker om. Vem skulle inte bli glad av ett egentillverkat smycke som man lagt ner tid, kärlek och omtanke bakom?

Smycken med unika månadsstenar och kristaller med specifika egenskaper

Mitt bästa tips när det kommer till att inhandla material till sina smycken är att köpa pärlor på nätet. Det finns oändligt med olika pärlor, smyckesdetaljer, berlocker och tillbehör att hitta online och man får det hemskickat till direkt till brevlådan. Min personliga favorit är att göra halsband eller armband med olika kristaller i och när min syster fyllde år för ett tag sedan hade jag tillverkat ett armband med hennes unika månadssten samt andra stenar som stod för olika unika egenskaper. Bland annat en kristall som står för att rena energier och få en att se klarare. Till detta hade jag skrivit ett litet kort om vad alla dessa stenar innebar och hur man kan ha nytta av dom i sin vardag.

Julklappstips!

Nu när julen börjar närma sig tänkte jag faktiskt göra liknande smycket till ett par av mina vänner som jag vet kommer uppskatta dom mycket. Men självklart med deras unika stenar. Ett varmt tips från mig är att testa på att göra egna smycken och att köpa pärlor på nätet där man kan hitta precis allt man kan tänka sig.