Att tänka på inför första jaktsäsongen

      Kommentarer inaktiverade för Att tänka på inför första jaktsäsongen

Nu när jaktsäsongen är på ingång finns det säkert några där ute som är nybörjare och känner sig lite osäkra på vad det är man behöver tänka på och ladda upp med innan man ger sig ut i skogarna tillsammans med jaktlaget för första gången. Ja, rutiner och dylikt kommer ju såklart laget att gå igenom men jag kan i alla fall komma med lite tips när det kommer till hur du bör klä dig.

Kläder för alla typer av väder

Vanligast är att man jagar tidigt gryningen eller vid skymning. Nu på hösten och vintern vet vi ju alla att både är mörkt och ofta väldigt rått vid den här tiden på året och på dygnet. Därför är det viktigt att med fördel skaffa sig ett jaktställ med funktioner för just detta. Man vill ju låta så lite som möjligt när man är ute i skogarna därför är det viktigt att välja plagg som är följsamma mot kroppen och har bra passform så du slipper onödigt prassel. Men det allra viktigaste är att man håller sig varm och torr när man är ute. Ibland är det minusgrader redan i början av oktober och ibland blir det en sån där klassisk höst det regnet bara öser ner. Du bör tänka på att skaffa ett jaktställ som är vattenskyddet, vindtätt och tillräckligt rymligt för att du ska kunna ha ett underställ under.

Underställ, jaktställ och ett par rejäla skor

Tänk även på att plaggen har bra med fickor så att du kan ha med dig det allra nödvändigaste och som inte kan läggas i ryggsäck om man har med sig det vilket man oftast har. Se också till att plaggen tillverkade i material som andas bra så du slipper onödig fukt när du är ute och rör dig länge. Viktigt att tänka på är också att man har rejäla skor som tål vatten och håller värmen samt att man har ett underställ med samma funktioner som jaktställen. Blir man för varm går det alldeles utmärkt att vandra omkring i enbart underställströja men är det riktigt kallt så är man väldigt tacksam att man har lagt ner lite extra tid på att införskaffa kläder i rätt material och funktion.

Jag hoppas att jag har kunnat komma med några värdefulla tips till dig som för första gången ska ge dig ut och till dig vill jag också önska ett stort lycka till!