Piano och intressanta metaller

      Kommentarer inaktiverade för Piano och intressanta metaller

Skulle vara kul att bemästra tangenterna på ett piano. Jag har länge velat komma igång med musicerandet och har nu bestämt mig för att köpa Pianobus bok och CD på nätet. Tror det kan vara ett sätt att äntligen komma igång med pianospelandet. Köpte ett äldre piano förra året som står ute i garaget. Tänker att jag inte stör lika mycket när jag sitter där och tränar upp mina pianoskills. Varför köpte jag just Pianobus bok och CD? Det var en granne som tipsade mig att skaffa detta som start. Han har själv boken och tyckte den var bra.

Idag öser regnet ner och det passar bra när man ändå sitter inne och knappar på datorn. Kikar igenom lite aktieforum och ser att Uranium äntligen lyft upp från sina lite låga kurser. Uranium är en satsning på framtiden om man tror att kärnkraft kommer bli en bra lösning för att försörja oss med el framöver. Kärnkraft är en miljövänlig investering, även om vissa partier är tveksamma till detta. Fukushima och Tjernobyl ligger kanske fortfarande som en våt filt för många, men om man ser på riskerna idag är det svårt att motivera andra miljövänliga alternativ för elförsörjning.

Jag kör fortfarande en bensinbil, men jag ser att fler nu skaffar sig en elbil. Elbilar är miljövänliga, men det är lätt att glömma vad som krävs för att bygga batterierna. Metaller som Litium, kobolt, nickel och mangan är vanliga beståndsdelar i batterierna och dessa metaller är väl inte direkt miljövänliga. Metallarna borde öka i popularitet när elbilar nu blir alltmer populära i trafiken. Hur kan man investera i detta på börsen? Sök efter fonder som har innehav i metallerna, tror det finns ett par på svenska börsen.

Kina är idag en stor producent av elbilar och de satsar friskt för att bli en dominerande aktör i framtiden.